Raad voor Rechtsbijstand logo

Nuttige boeken

Stoppen als partners, doorgaan als ouders

door Aleide Hendrikse-Voogt, ISBN 9789088500152.

De schrijfster laat zien hoe je met al je gevoelens in deze chaos een effectieve weg kunt vinden. Daarnaast biedt dit boek een compleet overzicht van alle aspecten in het echtscheidingstraject.

 

Scheiden met je ex; toch samen goede ouders

door Carlijne Vos, ISBN 9027495440.

Dit boek biedt ex-partners handvatten om op een prettige manier met elkaar om te blijven gaan zodat je wél samen goede ouders kunt blijven.

 

Kind van gescheiden ouders. Kind van de rekening?

door Edward Teyber, ISBN 9026317255.

In 'Kind van gescheiden ouders. Kind van de rekening?' geeft de auteur specifieke informatie en praktische richtlijnen, zodat ouders hun kinderen kunnen helpen bij de vragen en problemen die door de scheiding worden opgeroepen.

 

Scheiding & Ouderschap

door P. Vermeulen, ISBN 906100568X.

De auteur belicht het scheidingsproces in al haar facetten, met oog voor zowel de positie van ouders als die van kinderen. Hij beschrijft hoe kinderen omgaan met scheiding (loyaliteit, wens tot hereniging) en geeft informatie over de ouder-kindrelatie na de scheiding (verblijfplaats, ouder-kindregeling, co-ouderschap). Hij besteedt aandacht aan ouders en conflicten, en het effect daarvan op de kinderen. Verder komt hulp bij scheiding (mediation, ouderschapsplan) aan bod, evenals nieuwe relaties en de invloed van de scheiding op de schoolprestaties van het kind.

 

Weekendvaders, Wie kent vaders?

door M.F. Defos, ISBN 906665788X.

In Weekendvaders, Wie kent vaders? probeert de auteur de betekenis van vaders voor hun kinderen te laten zien en hoe ze dit in een omgangsregeling vorm kunnen geven. Het is geen boek met tips wat vaders moeten doen in het weekend, maar het gaat over vaderschap in het algemeen en over gescheiden vaderschap in het bijzonder.

 

En ze leefden nog lang en gelukkig

door L. Groenhuijsen, ISNB 9066659327.

Globaal eindigt een op de drie huwelijken in een scheiding. In veel gevallen zijn er kinderen betrokken bij deze scheidingen. Dit boek gaat over hen, over de betekenis van scheiding in het leven van een kind. Wat verliest het kind, wat ervaart het kind, hoe verwerkt het een scheiding en wat betekent een scheiding voor zijn ontwikkeling op korte en op langere termijn?