Raad voor Rechtsbijstand logo

Wat gaat er veranderen?

Als je ouders gaan scheiden, gaat meestal óf je vader óf je moeder ergens anders wonen. Dat betekent dat jij bij een van je ouders gaat wonen, of om de beurt bij allebei.

Als je bij je vader of moeder gaat wonen, zul je je andere ouder misschien minder vaak zien dan je gewend bent. Misschien ga je één van beiden wel heel erg missen. Als dat zo is, is het goed om er met je ouders over te praten. Samen kunnen jullie dan een oplossing bedenken.

Als je bij allebei je ouders gaat wonen, krijg je waarschijnlijk twee kamers, een in elk huis. Misschien ga je de ene week bij je vader wonen en de andere week bij je moeder. Het kan lastig zijn dat je er steeds om moet denken dat je de goede spullen bij je hebt, maar je kunt ook je ouders vragen om je daarbij te helpen.

 

Wist je dat…

het heel normaal is dat je tijd nodig hebt om te wennen als je van het huis van je moeder naar dat van je vader gaat en andersom?. Het is normaal dat je stil bent en je verdrietig voelt. Het kan ook zijn dat je dan juist heel druk of boos bent.